Info Tattoo

Cum se realizeaza un tatuaj?

Pentru a realiza un tatuaj, un tatuator foloseste un aparat electric ce contine mici tuburi cu cerneala atasate la ace sterilizate. Astfel, se injecteaza cerneala in piele, printr-o serie de mici rani punctate. Totusi, stim ca celulele pielii se regenereaza constant.

Atunci cum de un tatuaj este permanent? Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Cand este injectata in piele, cerneala se imprastie prin punctul de insertie, atat in derma cat si in hipoderma. Astfel, celulele epidermei, cele care se regenereaza, vindeca zona lezata, dar cerneala ramane in straturile inferioare. Derma recunoaste cerneala ca fiind corp strain, insa pentru ca nu se regenereaza precum epiderma, o blocheaza in celule, pentru a nu se imprastia in organism.

Un tatuaj facut corect nu ajunge in hipoderma, care ofera suport pentru cele doua straturi superioare. Daca cerneala ajunge in hipoderma tatuajul nu va fi indeajuns de vizibil. Pe masura ce inaintezi in varsta, cerneala tatuajuluiar poate sa migreze mai adanc in derma, de aceea tatuajul isi va pierde din intensitate.

DOARE TATUAJUL? Firește că da. Nu există altă cale.

In definitiv, procesul presupune introducerea tusului in piele, prin intermediul unor ace.

Partea buna e ca tatuatul nu doare atat de tare incat sa nu poata fi suportat. E dificil de estimat masura in care doare, pentru ca difera in functie de persoana, de partea corpului si chiar de perioada in care esti tatuat. Insa, cu cat vei fi mai relaxat, cu atat vei resimti procesul mai usor.

Aminteste-ti ca durerea este parte a procesului de tatuare si ca un tatuaj nu este un simplu "transfer". Asa ca, nu te obosi la gandul ca ai putea folosi anestezice si, in nici un caz, nu amesteca tatuatul cu alcoolul.

Ca trebuie sa fii beat in timp ce te tatuezi este doar un mit care, fie vorba intre noi, nu are nici un efect de diminuare a durerii. E greu de gasit un mix bun.UNDE DOARE CEL MAI TARE?

Doare cel mai tare in zonele sensibile ale corpului. Din nou ajungem la partea in care mentionez ca partile sensibile difera in functie de persoana.

Nu alege locul pentru tatuaj in functie de unde doare cel mai putin. E cel mai putin relevant pentru rezultatul final. Artistul tatuator iti poate propune unde se potriveste cel mai bine designul tau. Durerea este suportabila indiferent de loc, asa ca e mult mai important saiti alegi locul viitorului tatuaj acolo unde vrei tu sa fie, unde crezi ca s-ar potrivi cel mai bine. Pana la urma, te vei bucura de el pentru restul vietii.

Intretinerea corecta a unui tatuaj

Multi oameni viseaza la un tatuaj, insa nu sunt constienti ca tatuajele proaspete sunt dureroase si necesita ingrijiri speciale.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Curatarea si ingrijirea tatuajului proaspat

  • Urmati instructiunile date de persoana care v-a facut tatuajul, in legatura cu ce trebuie sa faceti in perioada imediat urmatoare.
  • Lasati bandajul pe tatuaj intre 2 si 6 de ore. Odata tatuajul terminat, persoana care vi l-a facut, va curata zona si va aplica un unguent antibacterian, acoperindu-l cu un bandaj. Nu va lasati convinsi de prieteni sa va descoperiti tatuajul inainte de vreme, pentru a-l vedea. Acesta trebuie sa stea acoperit cel putin 2 ore.
  • Spalati tatuajul usor, cu apa calduta si cu sapun antibacterian, inlaturand, cu atentie, orice urma de sange sau tus ramase pe piele. Acest lucru va preveni cojirea timpurie a tatuajului. Evitati buretii sau carpele, deoarece acestea sunt pline de bacterii.
  • Lasati tatuajul sa se usuce la aer. Dupa spalare, uscati tatuajul cu un prosop de hartie, insa nu folositi miscari apasate, deoarece acesta se va irita. Odata uscat, lasati tatuajul neacoperit intre 20 de minute si o ora. Acest lucru va permite tatuajului sa respire si umezelii ramase sa se evapore.
  • Aplicati un strat subtire de unguent, dupa ce tatuajul s-a uscat bine. Aveti grija ca acesta sa intre in piele si evitati sa puneti un strat prea gros, deoarece acesta nu va lasa pielea sa respire si pot aparea bacterii la nivelul pielii.
  • Repetati procesul de spalare si hidratare a tatuajului, de 3-5 ori pe zi, timp de 3-4 saptamani, in functie de marimea tatuajului si de zona in care se afla.

2. Ce trebuie sa evitati

  • Pana ce tatuajul nu se vindeca, trebuie sa evitati expunerea acestuia la apa de piscina, de mare sau din cada. Expunerea indelungata la apa, atunci cand tatuajul este recent, poate duce la decolorarea acestuia.
  • Nu expuneti tatuajul direct la soare, deoarece razele soarelui pot cauza basici la nivelul tatuajului, decolorandu-l. De aceea este indicat sa tineti tatuajul acoperit, pana se vindeca.
  • Evitati scarpinarea sau decojirea tatuajului. Odata cu procesul de vindecare acesta se va coji si este indicat sa lasati pielea uscata sa cada singura, deoarece in caz contrar puteti cauza rani, ce vor modifica tatuajul.
  • Evitati hainele prea stramte, deoarece acestea se pot lipi de tatuajul nevindecat, iar indepartarea lor de pe tatuaj se poate solda cu smulgerea pielii uscate si cu cauzarea unor rani.
  • Evitati exercitiile fizice, deoarece miscarea va cauza crapaturi si iritatii la nivelul pielii.
  • Evitati inflamarea zonei tatuate, luand un calmant pe baza de Ibuprofen.

Vindecarea tatuajului

1. Cu mainile curate, spalati usor tatuajul cu apa calduta si sapun pentru indepartarea in totalitate a unguentului si a secretiilor aparute.

Nu folositi apa fierbinte pentru ca tatuajul va sangera din nou, iar apa rece nu va curata bine.

2. Uscati tatuajul prin tamponare cu un servetel curat (fara parfum ,creme,etc).

3. Ungeti tatuajul cu crema bogata in vitamin A in strat subtire,cat sa luceasca pielea.

Procesul de vindecare are 2 parti :

Prima perioada, de 7 zile in care se formeaza un strat protector de celule noi la suprafata pielii si se elimina excesul de pigment ramas superficial in piele. In aceasta perioada evitati apa :baia in cada, baie in piscina, lac, strand, mare. Pentru intretinerea tatuajului si o vindecare corecta, aplicati peste tatuaj un strat subtire de crema cu vitamin A de 6-7 ori pe zi sau cand simtiti ca pielea nu mai este elastica (avand mainile proaspat spalate). Nu aplicati lotiune in exces pentru ca impiedicati respiratia pielii si nu se vindeca bine. Nu lasati tatuajul uscat, deoarece coaja se poate rupe si veti sangera, eliminand astfel culoarea din piele. Nu rupeti cojile si nu va scarpinati peste tatuaj.

A doua perioada incepe dupa caderea completa a excesului de culoare ("coaja"). Veti avea o piele subtire usor sticloasa, iar culorile vor parea sterse. In aceasta perioada de aproximativ 20-25 zile, ungeti tatuajul cu o crema grasa cu vitamine (crema de noapte)de 5 ori pe zi. Trebuie ferit de lumina solara (este interzis solarul sau orice alta sursa de ultraviolete cca 40 zile).

5. Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete, care provoaca decolorarea acestora-prin urmare este recomandata o crema protectoare (50+) cand expuneti tatuajul la soare, solar,etc.

© WAZZA INK TATTOO - Mioveni, Str. 7 Septembrie 1485, Bl.p19, Sc.A, Parter
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți